Στοματική Υγιεινή

Τα καθαρά δόντια και τα υγιή ούλα, βοηθούν στη σταθερή πορεία της θεραπείας και προσφέρουν πολύ καλύτερο και υγιές αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, θα σας δώσουμε εξειδικευμένες συμβουλές, για να μπορείτε να καθαρίζετε τα δόντια σας αποτελεσματικά, όσο κι αν σας δυσκολεύουν τα σιδεράκια.

Καταρχήν, θα πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα ότι πλέον το καθημερινό βούρτσισμα, θα απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο. Είναι σημαντικό, πριν αφήσετε την οδοντόβουρτσα πίσω στη θέση της, να είστε σίγουροι ότι έχετε καθαρίσει όλες τις περιοχές γύρω από τα σιδεράκια.

Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται στην αρχή κάτι τέτοιο, θα σας δείξουμε εμείς πώς να καθαρίζετε αποτελεσματικά τις περιοχές ανάμεσα στα άγκιστρα και κάτω απ’ τα σύρματα.

Εκτός από τα απαραίτητα μέσα στοματικής υγιεινής – οδοντόβουρτσα, οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα – που χρησιμοποιούσατε (;) τόσο καιρό, θα πρέπει να προσθέσετε και το μεσοδόντιο βουρτσάκι. Βοηθάει στον καθαρισμό της περιοχής ανάμεσα στα δόντια (μεσοδόντιο) εκεί που πλέον δεν μπορείτε να βάλετε οδοντικό νήμα. Το στοματικό διάλυμα βοηθάει κι αυτό από τη μεριά του, με την αντισηπτική του δράση.

Στόχος του καθαρισμού είναι να αφαιρέσουμε την πλάκα γύρω από τα δόντια και τα ούλα, καθώς τα βακτήρια που βρίσκονται εκεί μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα και τερηδόνα. Πολλοί νομίζουν ότι αυτά τα προβλήματα τα προκαλούν τα σιδεράκια, άποψη που είναι εντελώς λανθασμένη.

Για να είστε σίγουροι ότι τα δόντια σας δεν φθείρονται εξαιτίας πιθανού ελλιπούς καθαρισμού, να επισκέπτεστε τακτικά τον παιδοδοντίατρο ή οδοντίατρό σας.

Τέλος, θα πρέπει να δείτε την ορθοδοντική θεραπεία, όχι μόνο ως την ευκαιρία να αποκτήσετε σωστή οδοντοστοιχία, αλλά ως μία εκπαίδευση  για τη φροντίδα των δοντιών σας, που θα κρατήσει εφ’ όρου ζωής.