Ο Γιατρός

1jlkhlkjΟ Νίκος Βουγιουκλής είναι ορθοδοντικός, απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης και μέλος του Harvard Society για την Πρόοδο της Ορθοδοντικής.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του με έπαινο το 1982. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ορθοδοντική το 1985, αφού εκπόνησε με επιτυχία τη διατριβή του πάνω στο θέμα «Membrane labilizing agents and bone in tissue culture». Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του στο Harvard,  ασχολήθηκε με την ιατρική έρευνα και απέκτησε το πτυχίο «Master in Medical Science».

Από το 1987 έως και σήμερα, ασκεί ανελλιπώς την ορθοδοντική στο ιατρείο του στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος του τμήματος Ορθοδοντικής της ιδιωτικής οδοντιατρικής κλινικής «Πρότυπο Οδοντιατρικό Κέντρο» στον Πειραιά.

Έχει βαθιά γνώση των πλέον σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών της ορθοδοντικής. Το 2004 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο «Invisalign» (ορθοδοντική για εφήβους και ενήλικες με διαφανείς νάρθηκες) και το 2012 στη μέθοδο «Orthocaps» (αόρατοι νάρθηκες).

Έχει παρουσιάσει ομιλίες σε Ορθοδοντικά και Παιδοδοντικά συνέδρια, ενώ έχει παρακολουθήσει πάνω από 100 σεμινάρια και συνέδρια, αντλώντας κάθε καινούργια γνώση και καινοτομία στην ειδικότητα της Ορθοδοντικής.

Από το 1982 έως και σήμερα, συμμετέχει στα συνέδρια της Αμερικανικής Εταιρείας Ορθοδοντικών (AAO), της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (EOS), της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας (ΕΟΓΜΕ) καθώς και της Εταιρείας του Harvard για την πρόοδο της Ορθοδοντικής (HSAO).

Ο Νίκος Βουγιουκλής, είναι ένας από τους πλέον έμπειρους ορθοδοντικούς στην Ελλάδα, με προσφορά στον ασθενή που ξεπερνά τα 25 χρόνια. Με οδηγό την αφοσίωσή του στην επιστήμη και στις ανάγκες του ασθενή, φροντίζει συνεχώς να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της ορθοδοντικής.