Πώς λειτουργεί;

Πριν ακόμα ξεκινήσει η θεραπεία, θα έχετε ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Με την έναρξη της θεραπείας, θα παραλάβετε τα πρώτα σετ από νάρθηκες. Θα πρέπει να τους φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να τους βγάζετε  όταν τρώτε, πίνετε και βουρτσίζετε τα δόντια σας. Ο κάθε νάρθηκας είναι μοναδικός και λίγο διαφορετικός από τον προηγούμενο, μετακινώντας τα δόντια σταδιακά στην επιθυμητή θέση. Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο. Καθώς θα αλλάζετε τους νάρθηκες μεταξύ τους, τα δόντια σας θα κινούνται ελάχιστα προς το απαιτούμενο σημείο, και μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, θα αρχίσετε να παρατηρείτε κι εσείς την αλλαγή. 

Θα συνεχίσετε να έρχεστε στο ιατρείο μας, μία φορά κάθε 4 με 6 βδομάδες περίπου, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Συνήθως η μέση διάρκεια της συνολικής θεραπείας κρατάει 9 έως 15 μήνες. Οι νάρθηκες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε συνολικά, κυμαίνονται μεταξύ 18 και 30. Όπως είπαμε και στην αρχή όμως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η θεραπεία σας είναι προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες.

Στο τέλος της θεραπείας, θα σας δοθούν δύο νάρθηκες για τη διατήρηση του αποτελέσματος, τους οποίους θα φοράτε μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Δείτε εδώ ένα κατατοπιστικό video για το πώς λειτουργεί το invisalign :