Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε τη μέθοδο Invisalign από το 2004

Έχουμε και την απαιτούμενη εμπειρία αλλά και την επίσημη πιστοποίηση του Invisalign (αόρατα σιδεράκια) ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν αυτή η μέθοδος ταιριάζει με το ορθοδοντικό σας πρόβλημα.

Σχετικά με τα αόρατα - διαφανή σιδεράκια Invisalign®

Η θεραπεία με Invisalign είναι ένα πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης σε υπολογιστή, το Invisalign παρουσιάζει το πλήρες πλάνο θεραπείας σας, με βάση τη συνταγογράφηση που δίνει ο ιατρός Invisalign, από την αρχική θέση των δοντιών σας έως την τελική επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, κατασκευάζεται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια σας ώστε να μετακινούνται λίγο-λίγο.

Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για μία με δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση.

Πώς λειτουργεί το Invisalign®

Οι  νάρθηκες Invisalign μετακινούν τα δόντια μέσω μίας σειράς προσεκτικά ελεγχόμενων κινήσεων. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, η θεραπεία με Invisalign δεν ελέγχει μόνο την ποσότητα κίνησης που προσφέρει κάθε νάρθηκας, αλλά και το χρονικό σημείο της κίνησης. Επομένως, σε κάθε στάδιο, μόνο ορισμένα δόντια μπορούν να κινηθούν, ακολουθώντας το πλάνο θεραπείας Invisalign για το συγκεκριμένο στάδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αποδοτικό σύστημα εφαρμογής δυνάμεων.

Κλείστε τώρα ραντεβού!

Πλεονεκτήματα μεθόδου Invisalign®

  • Οι νάρθηκες Invisalign είναι σχεδόν αόρατοι και είναι δύσκολο για τους τρίτους να παρατηρήσουν ότι τους φοράτε.
  • Επειδή οι νάρθηκες Invisalign είναι αφαιρούμενοι, μπορείτε να τρώτε και να πίνετε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας απλώς αφαιρώντας τους. Μπορείτε επίσης να αφαιρείτε τους νάρθηκες για να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, όπως συνήθως κάνατε προκειμένου να διατηρείτε τη στοματική σας υγιεινή.
  • Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια, δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα ή σύρματα, οπότε αποφεύγονται οι πληγές, τα επείγοντα περιστατικά και παράλληλα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο κατά τις επισκέψεις σας στο ιατρείο για προσαρμογές.
  • Τέλος, το σύστημα Invisalign σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τα εικονικά σας αποτελέσματα και το πλάνο θεραπείας που θα ακολουθήσετε προτού ξεκινήσετε τη θεραπεία, έτσι ώστε να δείτε πώς θα είναι τα δόντια σας όταν ολοκληρώσετε τη θεραπεία. Επίσης θα μπορείτε να συγκρίνετε τα πραγματικά αποτελέσματα σε σχέση με το πλάνο θεραπείας.

Ψηφιακή ορθοδοντική απεικόνιση

Για να κατασκευαστούν οι νάρθηκες Invisalign απαιτείται ακριβής αποτύπωση της μορφολογίας των δοντιών. Το ιατρείο μας διαθέτει τον τελευταίας γενιάς ενδοστοματικό σαρωτή ΙTero®  Element 2 που δημιουργεί σε ελάχιστο χρόνο και με ύψιστη ακρίβεια γρήγορες και ακριβείς 3D ψηφιακές εικόνες των δοντιών σας, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται τα κλασικά αποτυπώματα που είναι ενοχλητικά για τον ασθενή.

Παράλληλα, μέσω της ψηφιακής απεικόνισης ο ορθοδοντικός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως η σύγκληση και η εν γένει κατάσταση του ασθενή ώστε να δημιουργήσει το βέλτιστο πλάνο θεραπείας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού και δείτε τη βελτιωμένη εικόνα του χαμόγελού σας μέσω του Invisalign Outcome Stimulator.

Κλείστε τώρα ραντεβού!

Ερωτήσεις που αφορούν την ορθοδοντική με Αόρατα (Διαφανή) Σιδεράκια

Από τι υλικό κατασκευάζονται οι νάρθηκες και τι όψη έχουν;

Οι πρακτικά αόρατοι νάρθηκες κατασκευάζονται από ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό ιατρικού τύπου, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για το σύστημα invisalign

Αυτή τη στιγμή φοράω σιδεράκια. Μπορώ να κάνω αλλαγή σε θεραπεία με Invisalign;

Πολλοί ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία με συνδυασμό από σιδεράκια και invisalign. Συμβουλευτείτε μας και θα καθορίσουμε την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Αφού αφαίρεσα τα σιδεράκια μου, τα δόντια μου μετατοπίστηκαν. Μπορεί η θεραπεία με Invisalign να το διορθώσει αυτό;

Πολλοί ασθενείς που έκαναν θεραπεία με Invisalign είχαν υποβληθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν σε θεραπεία με σιδεράκια, συνήθως στα νεανικά τους χρόνια. Το σύστημα invisalign συνήθως μπορεί να διορθώσει τη μετατόπιση που προκύπτει αφού αφαιρεθούν τα σιδεράκια, που συνήθως αναφέρεται ως υποτροπή.

Υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορώ να τρώω κατά της διάρκεια της θεραπείας;

Όχι. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σύρματα και σιδεράκια, με το σύστημα invisalign μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας, επειδή αφαιρείτε τους νάρθηκές σας για να φάτε και να πιείτε. Αυτό επίσης διευκολύνει το βούρτσισμα των δοντιών και τη χρήση οδοντικού νήματος μετά από κάθε γεύμα και προτού φορέσετε και πάλι τους νάρθηκές σας, για να διατηρήσετε σωστή στοματική υγιεινή.

Πόσο συχνά πρέπει να φορώ τους νάρθηκές μου;

Πρέπει να φοράτε τους νάρθηκες συνέχεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τους βγάζετε μόνον όταν τρώτε, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και όταν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Συνιστάται να φοράτε τους νάρθηκες 22 ώρες την ημέρα.

Επηρεάζουν οι νάρθηκες την ομιλία;

Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα στην ομιλία. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τις παραδοσιακές ορθοδοντικές συσκευές, υπάρχει μία περίοδος αρχικής προσαρμογής του ασθενή επειδή έχει κάτι νέο στο στόμα του.

Μπορώ να καπνίζω όσο φορώ τους νάρθηκες;

Το κάπνισμα αποθαρρύνεται όσο φοράτε τους νάρθηκες, επειδή υπάρχει πιθανότητα να κηλιδωθούν ή να αποχρωματιστούν οι νάρθηκες. Παρολ’αυτά αν επιμένετε να καπνίζετε, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά υλικά για να καθαρίζονται οι νάρθηκες.