Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε αυτή τη μέθοδο από το 2004.

Έχουμε και την απαιτούμενη εμπειρία αλλά και την επίσημη πιστοποίηση του Invisalign ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν αυτή η μέθοδος ταιριάζει με το ορθοδοντικό σας πρόβλημα.

Σχετικά με το Invisalign®

Η θεραπεία με Invisalign είναι ένα πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης σε υπολογιστή, το Invisalign παρουσιάζει το πλήρες πλάνο θεραπείας σας, με βάση τη συνταγογράφηση που δίνει ο ιατρός Invisalign, από την αρχική θέση των δοντιών σας έως την τελική επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, κατασκευάζεται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια σας ώστε να μετακινούνται λίγο-λίγο.

Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για μία με δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση.

Πώς λειτουργεί

Οι  νάρθηκες Invisalign μετακινούν τα δόντια μέσω μίας σειράς προσεκτικά ελεγχόμενων κινήσεων. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, η θεραπεία με Invisalign δεν ελέγχει μόνο την ποσότητα κίνησης που προσφέρει κάθε νάρθηκας, αλλά και το χρονικό σημείο της κίνησης. Επομένως, σε κάθε στάδιο, μόνο ορισμένα δόντια μπορούν να κινηθούν, ακολουθώντας το πλάνο θεραπείας Invisalign για το συγκεκριμένο στάδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αποδοτικό σύστημα εφαρμογής δυνάμεων.

Πλεονεκτήματα

  • Οι νάρθηκες Invisalign είναι σχεδόν αόρατοι και είναι δύσκολο για τους τρίτους να παρατηρήσουν ότι τους φοράτε.
  • Επειδή οι νάρθηκες Invisalign είναι αφαιρούμενοι, μπορείτε να τρώτε και να πίνετε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας απλώς αφαιρώντας τους. Μπορείτε επίσης να αφαιρείτε τους νάρθηκες για να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, όπως συνήθως κάνατε προκειμένου να διατηρείτε τη στοματική σας υγιεινή.
  • Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια, δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα ή σύρματα, οπότε αποφεύγονται οι πληγές, τα επείγοντα περιστατικά και παράλληλα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο κατά τις επισκέψεις σας στο ιατρείο για προσαρμογές.
  • Τέλος, το σύστημα Invisalign σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τα εικονικά σας αποτελέσματα και το πλάνο θεραπείας που θα ακολουθήσετε προτού ξεκινήσετε τη θεραπεία, έτσι ώστε να δείτε πώς θα είναι τα δόντια σας όταν ολοκληρώσετε τη θεραπεία. Επίσης θα μπορείτε να συγκρίνετε τα πραγματικά αποτελέσματα σε σχέση με το πλάνο θεραπείας.

Ψηφιακή ορθοδοντική

Για να κατασκευαστούν οι νάρθηκες Invisalign απαιτείται ακριβής αποτύπωση της μορφολογίας των δοντιών. Το ιατρείο μας διαθέτει τον τελευταίας γενιάς ενδοστοματικό σαρωτή ΙTero®  Element 2 που δημιουργεί σε ελάχιστο χρόνο και με ύψιστη ακρίβεια γρήγορες και ακριβείς 3D ψηφιακές εικόνες των δοντιών σας, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται τα κλασικά αποτυπώματα που είναι ενοχλητικά για τον ασθενή.

Παράλληλα, μέσω της ψηφιακής απεικόνισης ο ορθοδοντικός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως η σύγκληση και η εν γένει κατάσταση του ασθενή ώστε να δημιουργήσει το βέλτιστο πλάνο θεραπείας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού και δείτε τη βελτιωμένη εικόνα του χαμόγελού σας μέσω του Invisalign Outcome Stimulator.